Raspunderea medicala in procesul penal

malpraxis, raspunderea medicului, victima malpraxis, aparare medic malpraxis, malpraxis medical, achitare medic malpraxis, nevinovatia medicului , avocat medici, aparare medici, avocat malpraxis, avocat

In momentul in care, se reclama existenta unei culpe ale dvs iar rezultatul acestei culpe s-a soldat cu  deces sau o vatamare corporala din culpa aceast rezultat constituie infractiune si anume fie ucidere din culpa, infractiune prevazuta si pedepsita de art. 192 alin. (2)  din Codul Penal care prevede ca : ,, Uciderea din culpă ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Când încălcarea dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere constituie prin ea însăşi o infracţiune se aplică regulile privind concursul de infracţiuni’’.

Cu privire la situatia in care malpraxisul medical avand ca rezultat vatamarea victimei , fapta poate sa constituie infractiunea de vatamare corporala din culpa, infractiune prevazuta si pedepsita de art. 196 alin. 3 din Codul Penal care prevede ca : ,, (3) Când fapta prevăzută în alin. (2) a fost săvârşită ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.’’

attitudes to paramilitary attacks.

Pentru a  putea fi atrasa raspundere penala pentru faptul reclamant in plangerea penala este obligatoriu sa se efectueze o expertiza medico-legala, avizata de catre Comisia de Avizare si Control si, daca este cazul, de catre Comisia Superioara de Medicina Legala, si numai in situatia in care din totalul probelor administrate in cauza va reiesi dincolo de orice indoiala rezonabila culpa se va putea atrage raspundere penala.

In orice caz, pentru evitarea oricaror eventuale surprise se impune a fi introdus in cauza, inca din faza de inceput a procesului penal, partile responsabile civilmente adica unitatea spitaliceasca angajatoare si societatea de asigurare cu care aveati incheiata polita de asigurare de malpraxis medical.

wrote.

Avocat Mirabela Felea

The intruders chased the girl in the house and threatened her when she hid from them, according to the PSNI Limavady Facebook page.

Leave A Reply

Suna acum