CE SE POATE FACE CAND PENSIA DE INTRETINERE NU ESTE ACHITATA ?

  • Avocat
  • Articole
  • CE SE POATE FACE CAND PENSIA DE INTRETINERE NU ESTE ACHITATA ?

Trebuie mentionat faptul ca legea ii obliga pe parinti sa intretina minorii iar in momentul in care minorul locuieste cu unul dintre parinti, celalalt parinte este obligat sa achite pensie de intretinere. Pensia de intretinere este un drept al minorilor astfel ca,  suma ce se va achita cu acest scop este datorata de catre parinte minorului/minorilor si nu celuilat parinte, acesti bani trebuie sa fie folositi numai pentru minori.

Ce se intampla in situatia in care care parintele obligat nu achita pensia de intretinere ? in acest caz parintele cu care locuiesc minorii,  in numele minorilor poate solicita inceperea executarii silite impotriva celuilalt parinte si se poate obtine plata pensiei de intretinere prin executarea silita a parintelui care datoreaza pensia de intretinere.

Totodata, se poate depune si plangere penala impotriva parintelui care cu rea-credinta nu isi indeplineste obligatia de plata a pensiei de intretinere, in acest caz, se poate depune plangere penala pentru abandon de familie la Parchetul sau la sectia de Politie competete deoarece, asa cum am mentionat anterior, pensia de intretinere NU este facultativa, ea este obligatorie, astfel ca, parintele care este obligat fie prin conventie notariala fie prin hotararea instantei TREBUIE sa achite pensia de intretinere, in caz contrar va suporta consecintele anterior mentionate.

Leave A Reply

Suna acum